Ana Sayfa Nasıl Yapılır e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

0
ikametgah belgesi,e-devlet,indir

Bu yazımızda sizlere e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır? detaylı ve resimli bir şekilde anlatacağım.

e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve bilgiye erişimin eskisine göre çok daha kolay bir hale gelmesi hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Öyle ki internet üzerinden dakikalar içerisinde bir çok bilgi ve belgeye ulaşmak mümkün. e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi almak oldukça kolay bir işlemdir. Bilmeyen okurlarımız için e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır anlatacağım.

Peki İnternet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır? İkametgah belgesi e-devlet’ten nasıl alınır? Tüm bu sorularınızın yanıtlarını detaylı ve resimli bir şekilde anlatmış olduğum yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İnternet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

  • İlk olarak bilgisayarınızdan herhangi bir internet tarayıcısı açarak https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ sayfasına giriş gerçekleştirelim.
  • Açılan Giriş ekranında T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi doğru bir şekilde girerek Sisteme Giriş Yap butonuna tıklayalım.
ikametgah belgesi,e-devlet,indir
  • Açılan sayfa içerisinde arama bölümüne İkametgah Belgesi yazalım.
  • Çıkan arama sonuçları içerisinden ilk seçenek olan Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama bölümüne giriş gerçekleştirelim.
ikametgah belgesi,e-devlet,indir
  • Daha sonra, açılan pencerenin alt kısmındaki Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum ibaresinin yanında bulunan kutucuğa tıklayarak kutucuğu işaretleyin ve Devam Et butonuna tıklayın.
ikametgah belgesi,e-devlet,indir
  • Bu adımda karşınıza, belgenin kimin için alınacağının sorulduğu bir sayfa açılacaktır. Buradan istediğiniz seçeneğe tıklayarak işaretleyin ve Devam Et seçeneğine tıklayın.
  • Devam Et seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza kimlik bilgilerinizin yer aldığı bir pencere gelecektir.
  • Bu pencerede, kimlik bilgilerinizin hemen altındaki Seçiniz yazan butona tıklayın ve ikametgah belgesini ne için talep ediyorsanız o seçeneği seçerek Sorgula seçeneğiyle devam edin. (Eğer kuruma ibraz ya da kurum talebi seçeneğini seçerseniz doldurmanız gereken birtakım kutucuklar ortaya çıkacaktır, böyle bir durumda kutucuklara gerekli bilgileri girdikten sonra Sorgula butonuna tıklamanız gerekir.)
ikametgah belgesi,e-devlet,indir

İnternet’ten ikametgah belgesi alma

  • Sorgula butonuna tıkladıktan sonra ikametgah belgenizin görüntülendiği bir pencere açılacaktır. Bu pencerenin sağ üst kısmında yer alan Dosyayı İndir seçeneğine tıklayarak ikametgah belgesini indirebilirsiniz.
  • Bu sayede, indirdiğiniz ikametgah belgesini açarak, belgeyi yazdırabilir ve gerekli yerlere teslim edebilirsiniz.
ikametgah belgesi,e-devlet,indir

Sizde yukarıda yer alan adımları uygulayarak e-Devlet üzerinden kolayca ikametgah belgesi alabilirsiniz. Yazımızı beğendiyseniz yorum yaparak paylaşmayı ve bize destek olmayı unutmayın.

e-Devlet’ten ikametgah belgesi nasıl alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz