Ana Sayfa İnceleme Microsoft Visual Studio İncelemesi

Microsoft Visual Studio İncelemesi

0
Microsoft Visual Studio İncelemesi

Merhaba saygıdeğer okurlar, bu konuda sizler için Microsoft Visual Studio incelemesi yapıyor olacağız. Yazılım geliştiricileri için önemli bir konu olacak.

Microsoft, 1970’li yıllardan beri varlığını sürdüren bir teknoloji şirketi. İlk zamanlar evin garajında hizmet sunan firma, bir süre sonra daha büyük bir binaya taşınmış oldu. Ardından ise şirket binasını resmî olarak açıp işleri daha ciddi hale getirdi. Günümüzde işletim sistemi geliştirme, donanım üretimi, yazılım dili, web ve bunun gibi pek çok alanda bulunan şirketin kendi derleyicisi de mevcut. Visual Studio olarak isimlendirilen bu yazılım, geçmişten günümüze kadar kendini geliştirerek bugünlere gelmiş bulundu.

Microsoft Visual Studio İncelemesi

Microsoft Visual Studio ile ilgili bilgi vererek söze giriş yapmak istiyoruz. Visual Studio, görsel programlama desteğine sahip olan bir yazılım geliştirme uygulaması. İlk olarak 1997 yılının Aralık ayında Visual Studio 97 olarak piyasada yer edinen uygulama, bu tarihten beri çıkardığı yeni sürümlerle karşımıza çıkıyor. Son olarak Visual Studio 2022 uygulamasının pazarda yer edindiğini açıklayalım. Visual Studio 2012 ve sonraki sürümlerin ise güncel olarak desteklendiğini açıklayalım.

Visual Studio’nun arayüzünden bahsetmek gerekirse uygulamanın kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğunu ifade etmek gerekiyor. Aslında yeni kullanıcılar için arayüz biraz karmaşık gelebilir fakat birkaç önemli kısmı öğrendikten sonra arayüze hızla alışmak mümkün. Görsel programlama yaparken arayüzde dikkat edilmesi gereken kısımlardan birisi araç kutusu olmakta. Araç kutusu, pencere yani form kodlarken forma araçlar eklemek için en çok kullanılan kutulardan birisi. Bu kısmı iyi öğrenmek gerekiyor.

Microsoft Visual Studio İncelemesi

Microsoft Visual Studio incelemesi yaparken arayüzde önemli olan bir diğer kısım çözüm gezgini oluyor. Çözüm gezgini, proje ile ilgili dosyaların bulunduğu alan. Ayrıca proje ayarlarını yaparken yani özellikleri güncellerken de bu kısım kullanılıyor. Buranın da bilinmesi gerekiyor. Arayüzdeki önemli olan bir diğer kısım kod kısmı. Bir nesneye kod yazarken bu kısım kullanılıyor. Bununla beraber başlatma ve derleme butonlarının da bilinmesi gerekiyor. Geliştiriciler için genel olarak bu kısımlar yeterli olsa da daha profesyonel işlemler için birçok pencereyi tanımak gerekebiliyor.

Visual Studio’nun sunmuş olduğu özellikler arasında kod editörü bulunuyor. Kendine özgü bir kod editörüne sahip olan Microsoft Visual Studio, aynı zamanda tema özelleştirme desteğini de bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte kod yazarken önerilerin gözükmesi de yazılımcılara büyük kolaylık sağlıyor. Örneğin bir kod yazarken kodu tam hatırlamıyor iseniz bir kısmını yazdığınızda devamı tavsiyeler kısmında görünmekte. Bu şekilde hızlıca kod yazılabiliyor.

Microsoft Visual Studio incelemesi yaparken hata ayıklama özelliğinden de söz etmek gerekir. Bu uygulama, sunduğu hata ayıklama aracı ile birlikte geliştirilen uygulamada bir hata oluştuğunda hatanın neden kaynaklandığını gösteriyor. Detaylı bir şekilde hata ayıklama yapılabilen Visual Studio’da kullanıcılar, rahatlıkla hatayı giderebilir.

Visual Studio, eklenti desteği ile beraber yazılımcıların hayatını kolaylaştırabilecek uygulamalar ekleyebilmesine de olanak tanıyor. C#, VB, C++ ve F# gibi pek çok dil desteğine sahip olan bu yazılım, aynı zamanda uzaktan çalışma yöntemi sayesinde ekip işi yapabilmeyi de mümkün kılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz